اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

فهرست كامل و آخرين وضعيت فيلم‌ها در آستانه جشنواره فجر/رنگ جشنواره بر پرده سرمازده سینما


سینمای ایران طبق روال هر سال در حالی به روزهای پرخبر و پرکار جشنواره فیلم فجر نزدیک می‌شود که فرصتی سه روز تا زمان پایان تحویل آثار به دفتر جشنواره باقی مانده است. دفتر جشنواره فیلم فجر که امسال به عنوان موسسه جشنواره فیلم فعالیتی نسبتاً مستقل از بنیاد سینمایی فارابی دارد، این روزها دوران پرکاری را پشت سرمی‌گذارد؛ روزهایی که سینماگران با تکمیل فرم حضور در جشنواره سبد فجر امسال را پر می‌کنند تا جشنواره فیلم فجر برای دومین بار در دوران مدیریت سینمایی جواد شمقدری کار خود را آغاز کند.

 

بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر 

تاکنون بیش از 80 درصد فیلم‌هایی که در یکسال گذشته تولید شده‌اند، فرم درخواست حضور در جشنواره فیلم فجر را پر کرده‌اند؛ هرچند که از این تعداد حدود نیمی از آثار تاکنون آماده نمایش شده‌اند و دیگر فیلم‌ها- از جمله آثاری که جشنواره امسال احتمالاً روی آن‌ها تمرکز زیادی خواهد داشت- مراحل فیلمبرداری یا فنی را طی می‌کنند.

 

از سوی دیگر در بخش بین‌الملل جشنواره نیز روند کارهای مربوط به گزینش آثار که از چندی قبل آغاز شده بود ، این روزها سرعت بیشتری گرفته تا بازار بخش بین‌الملل جشنواره نیز گرم باشد.

 

سینماگران سرشناس

امسال ترکیبی از فیلمسازان نسل دوم و جوانان سینمای ایران مسئولیت مهم پربار کردن جشنواره فیلم فجر را برعهده دارند.

 

یکی از آثاری که انتظار می‌رود در این دوره از جشنواره خبرساز باشد، تازه‌ترین اثر اصغر فرهای است. فرهادی جدایی نادر از سیمین را در فصل تابستان کلید زد و این روزها اثر او به مرحله تدوین رسیده است. جدایی نادر از سیمین‌ فیلمی است درباره مشکلاتی که بعد از جدایی نادر از سیمین برای حضانت فرزند به وجود می‌آید.البته داستان این فیلم هم مانند دیگر فیلم‌های فرهادی به طور مشخص اعلام نشده و احتمالاً تماشاگر را در سالن سینما غافلگیر خواهد کرد.

 

فرهادی در این فیلم همکاری موفق خود با شهاب حسینی، مریلا زارعی و پیمان معادی را ادامه داده و لیلا حاتمی هم  برای نخسیتن بار در این فیلم مقابل دوربین این کارگردان رفته است. ساره بیات و سارینا فرهادی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

 

خیابان‌های آرام به کارگردانی کمال تبریزی زمینه‌‌ساز حضور این کارگردان بعد از سه سال در جشنواره فیلم فجر شده است. تبریزی که چندی پیش فیلمبرداری این کار را در ارمنستان آغاز کرده بود، بعد از رها شدن از حاشیه‌هایی که ابتدا برای کارش ایجاد شد، می‌تواند با فیلمی تازه راهی بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر شود.

 

بهرام دهقانی این روزها تدوین خیابان‌های آرام را انجام می‌دهد، فیلمی که داستان آن درباره درگیری یک خبرنگاری با ماجراهای عجیب و غریبی است. نیکی کریمی در این فیلم جایگزین هدیه تهرانی شد و محمدرضا فروتن، حسن معجونی و لعیا زنگنه دیگر بازیگران این کار هستند. هدیش شاملو در حال اجرای جلوه‌های ویژه برای بعضی از صحنه‌های فیلم است و پیمان یزدانیان نیز در حال آماده سازی مراحل تصنیف و ضبط موسیقی است. همچنین بهرام عظیمی ساخت انیمیشنی را برای این کار آغاز کرده است.

 

یه حبه قند به کارگردانی رضا میرکریمی دیگر فیلمی است که انتظار می‌رود با توجه به ویژگی‌های ساختاری و پیشینه کارگردانش یکی از آثار مطرح این دوره از جشنواره باشد.  آنچه در خلاصه داستان فیلم آمده عبارتست از: «سکوت خانه باغ قدیمی و سرسبز با ورود مهمانانی در هم می‌شکند. چهار دختر این خانه همراه همسر و فرزندانشان برای عروسی خواهر کوچک‌ترشان «پسندیده» به یاری مادر شتافتند. این اقامت برای خواهران و باجناق‌ها.»

 

رضا کیانیان، شمسی فضل‌الهی، سعید پورصمیمی، نگار عابدی ، پریوش نظریه، نگار جواهریان، پونه عبدالکریم‌زاده و ریما رامین‌فر بازیگران این فیلم هستند.

 

بانوی شهر ما به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا نیز احتمالاً از حاضران این دوره از جشنواره فیلم فجر است. کارگردان برگزیده جشنواره گذشته امسال با فیلمی که در جریان تولید تغییر و تحولات بسیاری داشت راهی این رویداد سینمایی می‌شود. هرچند که به نظر می‌رسد فیلم جدید حاتمی‌کیا همانند «دعوت» نگاهی به ماجرای زنان در جامعه داشته باشد،‌ اما بنا به گقته محمد پیرهادی تهیه‌کننده فیلم این اثر ارتباطی با موضوع زنان ندارد و به مسئله‌ای پرالتهاب در جامعه می‌پردازد.

 

مریلا زارعی، طناز طباطبایی، بهروز شعیبی و هدی ناصح از بازیگران این فیلم هستند.

 

رسول صدرعاملی با دو فیلم به بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر می‌آید.او که دهه 80 را با موفقیت‌های من ترانه 15 سال دارم آغاز کرده بود، شاید می کوشد تا با ثبت موفقیتی دیگر در کارنامه کاری خود به استقبال دهه 90 برود.

 

زندگی با چشمان بسته و در انتظار معجره دو فیلم این کارگردان هستند که ترانه علیدوستی و حامد بهداد نقش‌های اصلی فیلم اول را بازی می‌کنند. این فیلم داستان خواهر و برادری است که در محل زندگی‌شان با مشکلاتی مواجه می‌شوند. عزت‌الله انتظامی، فرهاد آئیش و پولاد کیمیایی دیگر بازیگران این فیلم هستند.

 

در انتظار معجره‌ نیز سومین بخش از سه‌گانه‌ای است که صدرعاملی با موضوع زائران امام رضا(ع) ساخته است. فرهاد قائیمان و هما روستا از بازیگران این فیلم هستند.

 

تهمینه میلانی که سال قبل بعد از رهایی تسویه حساب از توقیف در جشنواره فیلم فجر حاضر شده بود، امسال با اثری که انتظار می‌رفت پیش از جشنواره فیلم فجر به نمایش عمومی درآید به جشنواره می‌آید.  بهرام رادان، السا فیروز آذر، همایون ارشادی، دانیال عبادی، آنا نعمتی، الناز فیروزآذر، پیام صالحی (خواننده گروه آریان)، سارا خوئینی ها و سمانه پاکدل بازیگران فیلم میلانی هستند.

 

این فیلم، داستان دو آرشیتکت است که از دو دنیای متفاوت می‌آیند او دو به لحاظ فکری و جهان‌بینی با هم متفاوت هستند و همین درگیری‌های میان آنان به وجود می‌آورد.

 

دکتر علی رفیعی که بعد از سال‌ها فعالیت در عرصه تئاتر با ساخت «ماهی‌ها عاشق می‌شوند کارگردانی در سینما را هم تجربه کرد، با دومین فیلم خود آقا یوسف به بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر می‌آید.

 

مهدی هاشمی، هانیه توسلی ، شاهرخ فروتنیان، پگاه آهنگرانی، لادن مستوفی، مریم سعادت، سهیلا رضوی، ستاره اسکندری، لیلا بلوکات، داریوش موفق، رویا میرعلمی به همراه هنرمند خردسال ملیکا پارسا و با معرفی مینا خسروانی و با حضور صابر ابر از بازیگران اصلی دومین فیلم بلند رفیعی هستند.

 

آقا یوسف مضمونی اجتماعی دارد و در خلاصه داستانش آمده: «آقا یوسف، بازنشسته، از پنج سال پیش پنهان از چشم دخترش در خانه‌های مردم کار می‌کند. حوادثی که در این خانه‌ها، به ویژه در دومین خانه رخ می‌دهد، مستقیماً به او ربط پیدا می‌کند و زندگی او را دگرگون می‌سازد...»

 

آخرین جشنواره دهه 80

نگاهی به تفاوت‌های میان اولین دوره جشنواره در دهه 80 که همزمان با بیستیمن دوره جشنواره فیلم فجر بود و آخرین دوره که مصادف با بیست و نهمین دوره این جشنواره است نشان می‌دهد همچنان آزمون و خطا در این جشنواره که در آستانه 30 سالگی است ادامه دارد.

 

تفکیک دو بخش سینمای ایران و بخش بین‌الملل و در ادامه تلفیق آن‌ها و اضافه کردن تعدادی از جوایز به جشنواره همگی راهکاری‌هایی برای رسیدن به جشنواره‌ای منسجم و دقیق بوده؛‌ هرچند که همچنان جشنواره فیلم فجر در فاصله بعیدی از این ویژگی‌ها ایستاده است.

 

در حالی که کمی بیشتر از یک ماه و نیم به زمان برگزای جشنواره در 17 بهمن ماه باقی مانده است، هنوز هیئت انتخاب جشنواره معرفی نشده است.

 

عنوان فیلم

نام کارگردان

مرحله تولید

برف روی شیروانی داغ

محمدهادی کریمی

آماده نمایش

پایان دوم

یعقوب غفاری

آماده نمایش

پرنده باز

عطا ا... سلمانیان

آماده نمایش

پرنسیب

تهمینه میلانی

آماده نمایش

پیتزا مخلوط

حسین قاسمی‌جامی

آماده نمایش

چگونه میلیاردر شدم

علی عبدالعلی‌زاده

آماده نمایش

خانه امن است

ناصر رفایی

آماده نمایش

در چشم باد

مسعود جعفری‌جوزانی

آماده نمایش

دوباره پرواز کن

محمدعلی طالبی

آماده نمایش

زندگی با چشمان بسته

رسول صدرعاملی

آماده نمایش

فرش قرمز

محسن دامادی

آماده نمایش

آسمان هشتم

حسن نجفی

آماده نمایش

بسوی آفتاب

فریال بهزاد

آماده نمایش

در انتهای تنهایی

رضا قهرمانی

آماده نمایش

سفید و سیاه

قاسم جعفری

آماده نمایش

سنجاقک‌های برکه سبز

علی قوی‌تن

آماده نمایش

سه نفر روی یک خط

خسرو ملکان

آماده نمایش

عروسک (تکخال)

ابراهیم وحیدزاده

آماده نمایش

قصه پریا

فریدون جیرانی

آماده نمایش

کنسرت روی آب

جهانگیر جهانگیری

آماده نمایش

مواد

علیرضا داودنژاد

آماده نمایش

نزدیک‌تر از آشنا

رضا سرکانیان

آماده نمایش

دیو و دلبر

وحید نیکخواه‌آزاد

آماده نمایش

ورود زنده‌ها ممنوع

جواد مزدآبادی

آماده نمایش

زمان معکوس

انورا بلوچ

آماده نمایش

همه چی آرومه

مصطفی منصوریار

آماده نمایش

ورود آقایان ممنوع

رامبد جوان

آماده نمایش

راه آبی ابریشم

محمد بزرگ‌نیا

صداگذاری

سیزده و پنجاه و نه

سامان سالور

صداگذاری

آقا یوسف

علی رفیعی

صداگذاری

چشم

جمیل رستمی

صداگذاری

سوت پایان

نیکی کریمی

صداگذاری

انتهای خیابان هشتم

علیرضا امینی

صداگذاری

آژانس ازدواج

محمد درمنش

صداگذاری

جرم

مسعود کیمیایی

صداگذاری

مصائب چارلی

علیرضا سعادت‌نیا

تدوین

پرتقال خونی

سیروس الوند

تدوین

سعادت آباد (راویولی)

مازیار میری

تدوین

توقف کوتاه

ابوالفضل جلیلی

تدوین

در انتظار معجره

رسول صدرعاملی

تدوین

نسیان (آلزایمر)

احمدرضا معتمدی

تدوین

سیب و سلما

حبیب‌الله بهمنی

تدوین

یک حبه قند

رضا میرکریمی

تدوین

جنوب آسمان

جمال شورجه

تدوین

جدایی نادر از سیمین

اصغر فرهادی

تدوین

خیابان‌های آرام

کمال تبریزی

تدوین

اسب حیوان نجیبی است

عبدالرضا کاهانی

تدوین

روز رستاخیز

احمدرضا درویش

فیلمبرداری

بانوی شهر ما

ابراهیم حاتمی‌کیا

فیلمبرداری

باگت

سامان مقدم

فیلمبرداری

خانه پدری

کیانوش عیاری

فیلمبرداری

خاک و آتش

مهدی صباغ زاده

فیلمبرداری

سبب من

بهرام بهرامیان

فیلمبرداری

ما سه نفر

مهرداد فرید

فیلمبرداری

 

 

منبع: خبرآنلاین 

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما