اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

توکل‌نيا: سعي کردم در «نفرين» ويژگي‌هاي سينماي استاندارد را رعايت کنم


«علي توکل‌نيا» گفت: معتقد به مرزبندي مخاطب عام و خاص نيستم و سعي کردم فاکتورهاي سينمايي و ويژگي سينماي استاندارد را در ساخت فيلم «نفرين» رعايت کنم.

نفرین 

کارگردان فيلم «نفرين» که فرم حضور در جشنواره را پر کرده است، در گفت‌وگو با ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر ضمن بيان اين مطلب گفت: جشنواره براي هنرمندان از جايگاه و اعتبار خاصي برخوردار است، چرا که فيلم‌ها در مدت برگزاري در معرض ارزيابي و قضاوت متخصصين قرار مي‌گيرند.

وي در ادامه افزود: به دليل مشکلاتي که در بخش نمايش و اکران فيلم‌ها وجود دارد برخي از فيلم‌ها فقط در جشنواره ‌ديده مي‌شود و مورد ارزيابي کارشناسان قرار مي‌گيرد و تا مدت‌ها شرايط مناسبي را براي اکران نخواهند يافت.

توکل‌نيا که دو دهه است در سينماي ايران مشغول به فعاليت است، درباره اولين ساخته بلند سينمايي خود در مقام کارگردان نيز توضيح داد: معتقد به مرزبندي مخاطب عام و خاص نيستم و سعي کردم فاکتورهاي سينمايي و ويژگي سينماي استاندارد را در ساخت فيلم «نفرين» رعايت کنم.

وي درباره بخش فيلم‌هاي اول و دوم و تقاضاي شرکت تعداد گسترده‌اي از فيلمسازان در اين بخش تصريح کرد: با توجه به شرايط فعلي سينما - که به نظرم شرايط خوبي نيست- بايد به گونه‌اي سياستگذاري شود تا نياز سينما براي ورود فيلمسازان در نظر گرفته شود. تعدادي از فيلم‌ها در اکران سال گذشته حتي نتوانستند هزينه کپي‌ها و پوستر فيلم را از محل فروش فيلم تامين کنند. با اين شرايط، بايد براي ورود فيلمسازان اول کار کارشناسي و دقيقي صورت گيرد.

توکل‌نيا درباره «نفرين» که در ژانر وحشت ساخته شده، توضيح داد: به عقيده من تنوع گونه‌هاي سينمايي باعث مي‌شود تا مخاطب براي ديدن فيلم ترغيب شود و به سالن‌هاي نمايش بيايد و ژانر وحشت يکي از گونه‌هاي سينمايي است که شايد به دليل محدوديت سوژه و امکانات محدود، کمتر مورد توجه فيلمسازان قرار گرفته است. البته من پيش از اين با ساخت فيلم «پريشاني» تجربه‌اي را در ژانر وحشت داشته‌ام که قرار بود به نسخه 35 م.م هم تبديل شود اما چندي پيش از شبکه چهار سيما پخش شد.

وي در پايان به انجام مراحل فني فيلم «نفرين» اشاره کرد و گفت: تدوين فيلم توسط خودم و محمداحسان اجتهادي در استوديو يکتا فيلم به پايان رسيده و صداگذاري فيلم توسط جهانگير ميرشکاري و امين ميرشکاري در استوديو تک فيلم پارس آغاز شده است. ساخت موسيقي نيز به بهنام ابطحي سپرده شد و ايشان کار ساخت موسيقي را آغاز کرده‌اند. فيلم نياز به حجم زيادي موسيقي ندارد، اما در اين ژانر اهميت خاصي برخوردار است و در تلاش هستيم؛ فيلم تا اواخر دي‌ماه آماده نمايش و به دفتر جشنواره فيلم فجر ارايه شود.

انديشه فولادوند، نيلوفر خوش‌خلق ، نيما شاهرخ‌شاهي، شيوا خسرومهر، فرزاد صفاجو، محمدولي احمدلو، عبدالله نجف‌پور، سيدحميدرضا قريشي از بازيگران اصلي فيلم «نفرين» هستند.

داستان اين فيلم زندگي دو دختر را به نام‌هاي «هستي» و دوستش «مهرآذر» را روايت مي‌کند؛ اين دو سفري را آغاز مي‌کنند که بوي خيال مي‌دهد.اما رفته رفته با واقعيت گره مي خورد و سر آغازي مي‌‌شود براي چالش‌هاي دروني شخصيت‌هاي «نفرين».

ساير عوامل اصلي فيلم عبارتند از: مديرتوليد و تهيه‌کننده: حسن توکل‌نيا، کارگردان: علي توکل‌نيا، فيلمبردار: سعيد واثق، نويسنده: سمانه نجاتي، بازنويسي: بهناز دشتي، عکاس: محمد فوقاني، صدابردار: امين ميرشکاري، طراح چهره‌پردازي: فريدا صفائيان، طراح صحنه: امير  رضائي، محسن غلامي، طراح لباس: مهناز غني، مديرتدارکات: محمدولي احمدلو، دستيار توليد: کوروش پيرهادي، صداگذار: جهانگير ميرشکاري، امين ميرشکاري، تدوين: علي توکل‌نيا، محمداحسان اجتهادي، موسيقي: سيدبهنام ابطحي.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما