اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نمایشگاه آثار زینا سارو ـ ویوا در هوستون

 

موزه‌ی هنر بلافر اولین نمایشگاه آثار ویدئو آرتیست و فیلمساز بریتانیایی ـ نیجریه‌ای، زینا سارو ـ ویوا در یک موزه را برگزار نموده است.

 

در این نمایشگاه با عنوان «می‌دانستی که ما به آنها یاد دادیم چگونه برقصند؟» چیدمان‌های ویدئویی، عکس‌ها و یک اینستالیشن صوتی که در دلتای نیجر تولید شده‌اند، ارائه می‌شود. عنوان نمایشگاه القا‌کننده‌ی پویایی و خوداتکایی است.

 

نمایشگاه از سنت محلی رقصِ با نقاب، مناسک مذهبی، غذاها و زیبایی‌شناسی مورد پسند نیجریه‌ای بهره می‌گیرد تا ظرفیت هنر برای تغییر و ارائه‌ی تجسم جدیدی از مفاهیم مرتبط با محیط ‌زیست را بسنجد. عکس‌ها و ویدئوهای حاضر در نمایشگاه به مضامینی نظیر دعاخوانان کاریزماتیک مسیحی، رقصنده‌هایی با ماسک در اطراف خطوط لوله‌‌ی از رده خارج، و رنگ قرمز، که در شهر هنرمند نماد تولد، و از سویی سمبل تولد دوباره‌ی او در آنجاست، می‌پردازند.

 

در اینستالیشن صوتی، سارو ـ ویوا از صدای خود استفاده می‌کند تا به توصیف نیروهایی بپردازد که تولید این مجموعه را با تهدید مواجه می‌کردند. همچنین او پرفورمنسی با نام «ضیافت منگرُو» ترتیب داده است. این کار طراحی شده تا تفوق طبیعت، تخیل و زنانگی را بر فروماندگی سیاسی نشان دهد. دلتای نیجر که با دهه‌ها فساد و تخریب محیط‌ زیست شناخته می‌شود، مکانی سرسبز، و از تولید‌کنندگان مهم مواد غذایی، نفت خام و گاز طبیعی در جهان است. برای خلق این مجموعه، سارو ـ ویوا به زادگاهش بازگشته است تا داستان‌های جدیدی را بازگو کند که تصورات غربی‌ها در مورد حفاظت از محیط‌ زیست و دلتای نیجر را به چالش می‌کشد. هنرمند می‌گوید: «محیط‌ زیست برای من تنها آلودگی نفتی نیست. بلکه برای فراتر‌رفتن از وضع موجود، حیاتی است که اکوسیستم‌های احساسی، اجتماعی و معنوی را نیز در نظر بگیریم».

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما