اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

تابلوی سهراب سپهری 600 هزار دلار به فروش رفت


حراج روز 20 اكتبر( 28 مهرماه ) موسسه ساتبيز در لندن درحالي برگزار شد که آثار هنرمندان ايراني درخشش نسبتاً خوبی در اين حراج داشت. در اين حراج كه منحصراً به آثار هنرمندان خاورميانه و شمال آفریقا اختصاص داشت و شامگاه چهارشنبه در نيوباند استریت لندن برپا شد، بیش از 90 اثر از هنرمندان ايرانی و عرب چكش خورد كه بالاترين قيمت،مربوط به تابلوي بدون عنوان سهراب سپهری بود كه 409 هزار پوند(معادل 640 هزار دلار) به فروش رفت. 


در این حراج که تصویر اثر سهراب سپهری روی کاتالوگ آن نقش برجسته بود، تابلوی بدون عنوان سپهری(از مجموعه تنه درختان) با ابعاد 150 در 205 سانتی متر، 640 هزار دلار به فروش رفت تا به این ترتیب، بیشترین رقم این حراج با اثری از این نقاش و شاعر درگذشته ایرانی رقم بخورد.
اما به فاصله کمی بعداز سپهری، محمود سعید هنرمند درگذشته مصری و رکورددار حراج هشتم موسسه کریستیز در آوریل 2010، فروش 379 هزار دلاری را عاید یکی از آثار فیگوراتیو خود کرد. از سعید، آثار دیگری هم عرضه شده بود که به مبالغ پایین تر فروش رفت. 
 

در این حراج، فرهاد مشیری دیگر هنرمند بنام ایرانی هم که اخیرا ً در حراج بونامز به فروش 360 هزار دلاری دست یافته، توانست رقم 145 هزار دلاری را نصیب یکی از آثار خود کند.  دیگر آثار مشیری هم در ارقام پایین تر ولی قابل قبولی به فروش رفت. همچنین از دیگر ارقام حائز اهمیت این حراج، می توان به فروش 200 هزار دلاری هیچ های عاشق پرویز تناولی، فروش 190 هزار دلاری اثری از سیدمحمد احصایی و نیز فروش 77 هزار دلاری یکی از نقاشی های زنده یاد بهمن محصص اشاره کرد.


قيمت فروش آثار ديگر هنرمندان ایرانی بدون هيچ گونه ترتيب و تقدم مطابق با فهرست کاتالوگ ساتبيز به پوند، از اين قرار است: رضا درخشانی 40 هزار و 31 پوند)، منیر فرمانفرمائیان (35 هزار پوند)، سهراب سپهری: اثر دوم (121 هزار پوند)، فرهاد مشیری: اثر دوم (97 هزار پوند)، فریده لاشایی (32 هزار پوند)، عباس کیارستمی(25 هزار پوند), سمیرا علیخانزاده( 7500 پوند)، شیرین علی آبادی (15 هزار پوند)، داریوش قره زاد(7500 دلار)، جمشید بایرامی(500/12 پوند)، آرمان استپانیان(6 هزار پوند)، حسین زنده رودی(61 هزار پوند)، ابوالقاسم سعدی(31 هزار پوند)، نصرالله افجه ای( 109 و 98 هزار پوند)، کوروش شیشه گران(12 هزار پوند) و علی اجلی(10 هزار پوند).


منبع: ایلنا

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما