اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

فیلم مهرداد اسکویی برنده جایزه بهترین مستند جشنواره لندن شد

 

 

فیلم «رویاهای دم صبح» ساخته مهرداد اسکویی٬ کارگردان ایرانی جایزه بهترین فیلم مستند شصتمین جشنواره فیلم لندن را به دست آورد. این جایزه را شنبه شب٬ ۱۵ اکتبر٬ نسرین مدار دو شاردون٬ تهیه‌کننده فیلم در مراسم اهدای جوایز گرفت. این فیلم روایتی از دختران نوجوانی است که در روزهای پایانی سال برای حکم آزادی خود در کانون اصلاح و تربیت انتظار می‌کشند.


نام برنده جایزه گریرسون را که هر سال به بهترین مستند بلند داده می‌شود٬ لوئیز اوزموند٬ مستندساز سرشناس بریتانیایی اعلام کرد. او امسال رئیس هیئت داوران این بخش بود. 
خانم اوزموند در بخشی از تمجید خود از این فیلم نوشته است: "شاید تصور کنید که این فیلمی تیره از زندگی سیاه نوجوانان است. اما کاملا برعکس است. فیلم ما را به دنیایی می‌برد که هیچکدام چیزی درباره‌اش نمی‌دانیم؛ دنیای کودکان خیابانی٬ دزدان و کودکان معتاد به کراک و به ما مکانی را نشان می‌دهد که سرشار از شوخی و روح و زندگی است." 

 

رویاهای دم‌ صبح که حدود هفت سال در انتظار صدور مجوز بود٬ سومین قسمت از مستندهای سه گانه مهرداد اسکویی درباره کودکان خیابانی و کانون‌های اصلاح و تربیت در ایران است. مهرداد اسکویی٬ ۴۷ ساله از شناخته‌شده‌ترین مستندسازان سینمای ایران است که تاکنون جوایز متعددی از جشنواره‌های ایرانی و خارجی گرفته است. جشنواره فیلم لندن که با شعار تنوع قصد دارد آثار زنان٬ اقلیت‌های قومی٬ نژادی و جنسی را بیشتر مطرح کند٬ دو جایزه اصلی امسال خود را به دو کارگردان زن اعطا کرد.

 

جایزه بهترین فیلم این دوره از جشنواره فیلم لندن به فیلم «برخی از زنان» رسید. این فیلم به کارگردانی کلی رایچارت٬ کارگردان آمریکایی درباره سه زن است که در شهری کوچک در آمریکا زندگی می‌کنند که هر کدام برای رفع مشکلات خود در تلاش هستند. هیئت داوران این فیلم را داستانی انسانی و تلخ خوانده است که  آسیب‌پذیری وحشتناک و انزوا را به تصویر می‌کشد.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما